Paprikáš s kuřecím masem a cuketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 400 - 500 ml vývar 1 ks cibule 3 lžíce sádlo 400 g cuketa 300 g kuřecí prsa 1 lžíce hladká mouka 1 lžička kari koření 1/2 lžičky drcený kmín 1,5 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Paprikáš s kuřecím masem a cuketou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Velkou oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno
Na sádle zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme kousky masa. Jakmile maso zesvětlá, přidáme koření (mletou sladkou papriku, kari, drcený kmín, mletý černý pepř), vše krátce orestujeme a zaprášíme mouku. Směs ještě asi minutu opékáme a poté podlijeme vývarem a přidáme nakrájenou cuketu. Vývaru přilijeme tolik, aby sahal jen do výšky surovin. Směs zakryjeme a zvolna dusíme asi 30 minut doměkka
Paprikáš s kuřecím masem a cuketou rozdělíme na porce, podle chuti můžeme posypat pažitkou a podáváme s oblíbeným pečivem.