Paprikáš s kuřecím masem a cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
400 - 500 ml vývar
1 ks cibule
3 lžíce sádlo
400 g cuketa
300 g kuřecí prsa
1 lžíce hladká mouka
1 lžička kari koření
1/2 lžičky drcený kmín
1,5 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Velkou oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno

  2. Na sádle zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme kousky masa. Jakmile maso zesvětlá, přidáme koření (mletou sladkou papriku, kari, drcený kmín, mletý černý pepř), vše krátce orestujeme a zaprášíme mouku. Směs ještě asi minutu opékáme a poté podlijeme vývarem a přidáme nakrájenou cuketu. Vývaru přilijeme tolik, aby sahal jen do výšky surovin. Směs zakryjeme a zvolna dusíme asi 30 minut doměkka

  3. Paprikáš s kuřecím masem a cuketou rozdělíme na porce, podle chuti můžeme posypat pažitkou a podáváme s oblíbeným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!