Hovězí plátky na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
kmín
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
70 g anglická slanina libová
4 plátky hovězí maso (po 200g)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a osušíme. Každý plátek po obvodu nařežeme a zlehka naklepeme. Osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, dáme na pánev a necháme vyškařit. Potom na ní zprudka z obou stran opečeme hovězí plátky a vyjmeme je z pánve.

  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli rovněž oloupeme a nasekáme na kostičky. Přidáme ke slanině a za stálého míchání osmahneme dozlatova. Přisypeme česnek, kmín a promícháme. Vložíme zpět maso, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme doměkka.

  3. Měkké plátky vyjmeme a uchováme teplé. Ze šťávy necháme za stálého míchání odpařit vodu, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Nakonec zalijeme studenou vodou, důkladně rozmícháme a krátce povaříme.

  4. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!