Hovězí plátky na slanině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1 ks cibule kmín 1 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř 70 g anglická slanina libová 4 plátky hovězí maso (po 200g)
Postup Hovězí plátky na slanině recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a osušíme. Každý plátek po obvodu nařežeme a zlehka naklepeme. Osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, dáme na pánev a necháme vyškařit. Potom na ní zprudka z obou stran opečeme hovězí plátky a vyjmeme je z pánve.
Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli rovněž oloupeme a nasekáme na kostičky. Přidáme ke slanině a za stálého míchání osmahneme dozlatova. Přisypeme česnek, kmín a promícháme. Vložíme zpět maso, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme doměkka.
Měkké plátky vyjmeme a uchováme teplé. Ze šťávy necháme za stálého míchání odpařit vodu, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Nakonec zalijeme studenou vodou, důkladně rozmícháme a krátce povaříme.
Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.