Králík na estragonu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo petrželka 3 ks cibule 150 ml smetana 2 lžíce hořčice 500 g mrkev estragon 1,5 kg králík 250 g žampiony 100 ml bílé víno mletý pepř 100 ml zeleninový vývar
Postup Králík na estragonu
Postup přípravy receptu
-
Králíka rozdělíme na 8 - 10 kusů, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a houby očistíme a nakrájíme na kostičky
Maso opečeme zprudka na troše másla, osolíme, opepříme, přidáme cibuli a společně chvíli podusíme. Přidáme estragon, zalijeme vínem a sklenkou vody, porce králíka takto dusíme pod poklicí doměkka. Omáčku dochutíme hořčicí, zjemníme smetanou a krátce provaříme
Houby opečeme na rozpáleném tuku, vyndáme je a do výpeku nasypeme mrkev, zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Když je mrkev měkká, vrátíme zpět houby a přidáme nasekanou petrželku. Tuto směs přidáme k podušenému masu a na závěr smetanovo-hořčičnou omáčku osolíme a opepříme
Králíka na estragonu ve smetanovo-hořčičné omáčce podáváme s knedlíkem či jinou přílohou jako hlavní chod
Foto: Shutterstock.com