Králík na estragonu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
máslo
petrželka
3 ks cibule
150 ml smetana
2 lžíce hořčice
500 g mrkev
estragon
1,5 kg králík
250 g žampiony
100 ml bílé víno
mletý pepř
100 ml zeleninový vývar
Postup Králík na estragonu
Postup přípravy receptu
-
Králíka rozdělíme na 8 - 10 kusů, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a houby očistíme a nakrájíme na kostičky
Maso opečeme zprudka na troše másla, osolíme, opepříme, přidáme cibuli a společně chvíli podusíme. Přidáme estragon, zalijeme vínem a sklenkou vody, porce králíka takto dusíme pod poklicí doměkka. Omáčku dochutíme hořčicí, zjemníme smetanou a krátce provaříme
Houby opečeme na rozpáleném tuku, vyndáme je a do výpeku nasypeme mrkev, zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Když je mrkev měkká, vrátíme zpět houby a přidáme nasekanou petrželku. Tuto směs přidáme k podušenému masu a na závěr smetanovo-hořčičnou omáčku osolíme a opepříme
Králíka na estragonu ve smetanovo-hořčičné omáčce podáváme s knedlíkem či jinou přílohou jako hlavní chod
Foto: Shutterstock.com