Králík na estragonu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
petrželka
3 ks cibule
150 ml smetana
2 lžíce hořčice
500 g mrkev
estragon
1,5 kg králík
250 g žampiony
100 ml bílé víno
mletý pepř
100 ml zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Králíka rozdělíme na 8 - 10 kusů, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a houby očistíme a nakrájíme na kostičky

  2. Maso opečeme zprudka na troše másla, osolíme, opepříme, přidáme cibuli a společně chvíli podusíme. Přidáme estragon, zalijeme vínem a sklenkou vody, porce králíka takto dusíme pod poklicí doměkka. Omáčku dochutíme hořčicí, zjemníme smetanou a krátce provaříme

  3. Houby opečeme na rozpáleném tuku, vyndáme je a do výpeku nasypeme mrkev, zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Když je mrkev měkká, vrátíme zpět houby a přidáme nasekanou petrželku. Tuto směs přidáme k podušenému masu a na závěr smetanovo-hořčičnou omáčku osolíme a opepříme

  4. Králíka na estragonu ve smetanovo-hořčičné omáčce podáváme s knedlíkem či jinou přílohou jako hlavní chod

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!