Krůtí prsa na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 40 g máslo 8 ks brambory 2 ks cibule 1/4 ks celer 5 ks mrkev 1 ks bobkový list mletý pepř 4 plátky anglická slanina 2 dl zeleninový vývar 800 g krůtí prsa celý kmín
Postup Krůtí prsa na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Stroužky česneku oloupeme a rozčtvrtíme. Krůtí prsa osolíme, opepříme a prošpikujeme připraveným česnekem
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky
Zapékací mísu či pekáček vymažeme máslem. Na dno naskládáme brambory, na ně rozprostřeme cibuli, zeleninu a vložíme bobkový list. Lehce osolíme, posypeme kmínem a poklademe plátky másla. Na zeleninu položíme krůtí prsa, která pokryjeme plátky slaniny
Směs v pekáčku podlijeme částí vývaru a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 30 minutách maso přelijeme šťávou a podlijeme zbylým vývarem. Pečeme odkryté dalších 30 minut
Krůtí prsa na zelenině necháme lehce vychladnout a krájíme na plátky
Plátky masa poklademe na talíře, doplníme zeleninou, brambory a podáváme jako hlavní chod z jednoho pekáčku.