Krůtí prsa na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule hladká mouka 1 ks červená paprika citronová šťáva drůbeží vývar mletý černý pepř 600 g krůtí prsa 3 listy čerstvá šalvěj 200 ml sladké červené víno
Postup Krůtí prsa na víně
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa očistíme a nakrájíme asi na 8 ks menších plátků. Pak maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Menší červenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Šalvěj jemně nasekáme
Na oleji zprudka opečeme obalené plátky masa z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme, na výpeku necháme rozpustit máslo, vmícháme cibuli, papriku a za stálého míchání necháme zesklovatět. Nyní ke směsi vrátíme opečené maso, vše podlijeme vínem, přidáme bylinky a vaříme, dokud se alkohol zcela neodpaří. Pak maso podlijeme vývarem a vše zvolna dusíme asi 15 - 20 minut doměkka. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou
Krůtí prsa na červeném víně ochucená šalvějí podáváme s rýží.