Hovězí plátky na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks mrkev
3 lžíce hladká mouka
250 ml hovězí vývar
4 ks hovězí plátek
250 ml červené suché víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce máslo
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Čisté hovězí plátky nařízneme u okrajů, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěnou mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky.

  2. Plátky masa opečeme z obou stran na pánvi s máslem. Opečené plátky masa odebereme a udržujeme v teple.

  3. K výpeku přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a přidáme mrkev. Zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem a vínem. Přidáme maso a dusíme do změknutí. Nezapomeneme omáčku promíchávat. Hotové maso odebereme, omáčku přecedíme a dochutíme solí s pepřem.

  4. Hovězí plátky na víně podáváme teplé s rýží nebo přílohou podle našich chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!