Hovězí plátky plněné vinnou klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
250 ml červené víno
mletý pepř
5 plátků hovězí maso
nádivka
2 ks cibule
300 g vinná klobása
2 lžíce sekaná petrželka
4 plátky dušená šunka
příloha
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, osušené plátky hovězího naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Šunku nakrájíme na nudličky. Klobásovou hmotu vytlačíme ze střívka a smícháme se šunkou. Přidáme petrželku a cibuli. Vinnou klobásu naneseme na závitky. Ty stočíme a upevníme jehlami.

  3. Hovězí plátky plněné vinnou klobásou opečeme v horkém oleji, zalijeme vínem a pečeme při 160 °C doměkka.

  4. Hovězí plátky plněné vinnou klobásou podáváme s rýží. Dobré jsou i americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!