Hovězí plátky s vinnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
200 ml vývar
2 lžíce máslo
50 g eidam
200 ml červené víno
1 špetka mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce rajský protlak
600 g hovězí roštěná
1 špetka mletá chilli paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, opepříme a opečeme, poté osolíme a přendáme do pekáčku.

  2. Výpek zalijeme vínem, přimícháme protlak, chilli a svaříme asi na polovinu.

  3. Vinnou směs nalijeme na maso v pekáčku, přiklopíme a dusíme při 150 °C doměkka, pak ho vyjmeme, z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a rozšleháme. Přidáme vinnou směs a provaříme asi 15 minut.

  4. Hovězí plátky s vinnou omáčkou na talíři zdobíme sýrem, vhodnou přílohou jsou kroketky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!