Hovězí plátky s vinnou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 špetka sůl 200 ml vývar 2 lžíce máslo 50 g eidam 200 ml červené víno 1 špetka mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce rajský protlak 600 g hovězí roštěná 1 špetka mletá chilli paprika
Postup Hovězí plátky s vinnou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, opepříme a opečeme, poté osolíme a přendáme do pekáčku.
Výpek zalijeme vínem, přimícháme protlak, chilli a svaříme asi na polovinu.
Vinnou směs nalijeme na maso v pekáčku, přiklopíme a dusíme při 150 °C doměkka, pak ho vyjmeme, z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a rozšleháme. Přidáme vinnou směs a provaříme asi 15 minut.
Hovězí plátky s vinnou omáčkou na talíři zdobíme sýrem, vhodnou přílohou jsou kroketky.