Hovězí polévka od babičky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce sůl
1 ks cibule
250 g celer
pažitka
4 l voda
150 g mrkev
250 g petržel
nudle
1 větvička libeček
1 větvička celerová nať
10 kuliček celý černý pepř
500 g hovězí žebro
2 - 3 ks hovězí kosti
5 kuliček celé nové koření
2 - 3 větvičky petrželové nať

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Maso a kosti krátce opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce společně se všemi přísadami. Zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny od doby varu. V žádném případě nedopustíme, aby polévka vřela klokotem, zakalila by se. Pěnu není nutné sbírat

  2. Hovězí polévku vypnutí necháme asi 10 minut stát, aby se vše usadilo. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené maso a hojně sypeme sekanou zelenou petrželkou či pažitkou. Játrové knedlíčky jsou vítány. Hovězí polévku od babičky podáváme teplou

  3. Použijeme řídké kosti, tzv. špikové. Morkové jsou příliš tučné a polévka je pak hodně mastná. Mrkve se dává se méně než celeru a petržele, protože po ní polévka sládne. U cibule sloupneme jen vrchní ošklivou slupku, zbytek zlatých slupek necháme, prospějí barvě polévky. Podle chuti můžeme přidat i jinou zeleninu

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!