Hovězí polévka s houbami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
2-3 lžíce hladká mouka
2 snítky zelená petrželka
150 g kořenová zelenina
mletý černý pepř
polévkové koření
1 miska pokrájené houby
600 g hovězí maso na polévku s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) omyjeme, oškrábeme a hrubě nastrouháme. Můžeme použít i mraženou, na kostičky nakrájenou polévkovou zeleninovou směs. Cibuli oloupeme

  2. Omyté hovězí maso s kostí dáme vařit i s celou cibulí do 2,5 litrů studené vody. Vaříme nejlépe v tlakovém hrnci asi 40 minut, dokud hovězí maso není měkké. Maso z vývaru vyjmeme a nakrájíme na kostičky, vývar přelijeme přes cedník do jiného hrnce

  3. Do vývaru přidáme hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, houby a vaříme, až jsou zelenina i houby měkké. Osolíme a opepříme. Ke konci vaření do polévky zavaříme „kapání“, které připravíme jednoduchým uvedeným způsobem

  4. Příprava jednoduché zavářky. Vejce rozkvedláme v hrnečku se solí a postupně k němu zakvedláme 2 - 3 lžíce hladké mouky. Vznikne nám řídké těstíčko, které překapáváme do vroucí polévky přes sítko na škubánky, nebo jednoduše přes vidličku. Polévku se zavářkou ještě krátce povaříme

  5. Do hovězí polévky s houbami před podáváním přidáme nasekanou zelenou petrželku nebo pažitku. Ochutíme tekutým polévkovým kořením a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!