Hovězí polévka s houbami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 2-3 lžíce hladká mouka 2 snítky zelená petrželka 150 g kořenová zelenina mletý černý pepř polévkové koření 1 miska pokrájené houby 600 g hovězí maso na polévku s kostí
Postup Hovězí polévka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) omyjeme, oškrábeme a hrubě nastrouháme. Můžeme použít i mraženou, na kostičky nakrájenou polévkovou zeleninovou směs. Cibuli oloupeme
Omyté hovězí maso s kostí dáme vařit i s celou cibulí do 2,5 litrů studené vody. Vaříme nejlépe v tlakovém hrnci asi 40 minut, dokud hovězí maso není měkké. Maso z vývaru vyjmeme a nakrájíme na kostičky, vývar přelijeme přes cedník do jiného hrnce
Do vývaru přidáme hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, houby a vaříme, až jsou zelenina i houby měkké. Osolíme a opepříme. Ke konci vaření do polévky zavaříme „kapání“, které připravíme jednoduchým uvedeným způsobem
Příprava jednoduché zavářky. Vejce rozkvedláme v hrnečku se solí a postupně k němu zakvedláme 2 - 3 lžíce hladké mouky. Vznikne nám řídké těstíčko, které překapáváme do vroucí polévky přes sítko na škubánky, nebo jednoduše přes vidličku. Polévku se zavářkou ještě krátce povaříme
Do hovězí polévky s houbami před podáváním přidáme nasekanou zelenou petrželku nebo pažitku. Ochutíme tekutým polévkovým kořením a pepřem.