Hovězí polévka s kapáním recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce petrželka 1 ks cibule 10 dkg celer pažitka 1 ks mrkev 0,5 ks petržel masox 15 dkg hrubá mouka celý černý pepř 800 g hovězí žebro 3 ks morkové kosti
Postup Hovězí polévka s kapáním
Postup přípravy receptu
-
Hovězí žebro omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme opláchnuté morkové kosti a zvolna přivedeme k varu. Teplotu stáhneme tak, aby nám vývar jen probublával. Pěnu, která se nám vytvoří, lžíci odebereme
Do vývaru pak přidáme očištěnou mrkev, celer, petržel, malou cibuli, celý černý pepř, kousek masoxu a sůl. Vše necháme asi 2 hodiny pomalu táhnout, až je maso měkké. Maso vyjmeme a vývar scedíme, uvařenou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru
Zvlášť si připravíme kapání. Vejce rozšleháme, osolíme a postupně přisypáváme hrubou mouku, až máme těstíčko dostatečně husté. Necháme zavařit vodu, kterou jsme mírně osolili, do ní přes hustý cedník vlijeme těsto. Uvařené kapání scedíme a propláchneme studenou vodou. Kapání dáme na talíře a zalijeme horkým vývarem se zeleninou
Hovězí polévku s kapáním můžeme na talíři ozdobit nasekanou petrželkou nebo nakrájenou pažitkou. Hovězí polévku ihned podáváme.