Hovězí polévka s paprikou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks brambory
1 ks cibule
0 l červené víno
1 lžíce mletá paprika
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
300 g hovězí maso
1 l hovězí vývar
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
bobkový list
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme na jemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky.

  2. Cibuli s česnekem osmahneme na trošce sádla do tmavší barvy. Základ poprášíme mletou pálivou nebo sladkou paprikou. Promícháme a přidáme koření. Přidáme nakrájené hovězí maso, orestujeme a podlijeme vínem. Po chvíli podlijeme vývarem a pomalu vaříme asi 40 minut.

  3. Dále přidáme nakrájené papriky s brambory. Vaříme do úplného změknutího masa. Po uvaření polévky odendáme bobkový list a polévku dochutíme. Polévku nabereme do misek či talířů a posypeme nasekanou petrželkou.

  4. Hovězí polévku s paprikou podáváme teplou jako první chod s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!