Hovězí polévka se slaninou a bramborem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina 1 stroužek česnek 1 lžička kmín 1 lžíce hladká mouka 2 l hovězí vývar 25 g mletá sladká paprika 1 plechovka loupaná rajčata 25 g mletá pálivá paprika 2 ks bílá cibule 0 kg libové hovězí maso 4 ks střední brambory podle chuti sůl majoránka mletý černý pepř
Postup Hovězí polévka se slaninou a bramborem recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na drobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na malé kostky.
Ve větším hrnci orestujeme na sádle cibuli s česnekem do tmavší barvy. Do základu přidáme slaninu s hovězím masem a restujeme, dokud maso nechytí barvu. Přebytečné sádlo slijeme, přidáme kmín, sůl, mletý pepř a mleté papriky.
Základ poprášíme moukou, promícháme a odebereme z plotny. Přidáme rajčata. Polévku dobře promícháme a zalijeme vývarem. Vrátíme zpět na plotnu a vaříme asi 1,5 hodiny do změknutí masa.
Půl hodiny před koncem přidáme nadrobno nakrájené brambory. Uvařenou polévku dochutíme majoránkou, solí a pepřem podle naší chuti.
Hovězí polévku se slaninou a bramborem rozdělíme do talířů a podáváme samotnou nebo s čerstvým pečivem.