Hovězí roláda na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks slanina
1 ks cibule
2 ks mrkev
150 g houby
4 ks hovězí plátek
4 ks sladkokyselá okurka
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
smetana
olivový olej
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve očistíme a nakrájíme na kousky. Sladkokyselé okurky nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Očištěné a osušené hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme plátek slaniny nebo šunky, nakrájenou mrkev a okurku. Plátky zavineme a přichytneme párátkem.

  2. Hovězí rolády orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Rolády odebereme a v základu orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme trochu vývaru a nakrájené houby. Chvíli restujeme a přidáme maso zpět.

  3. Do houbové směsi s hovězími roládami přidáme zbytek vývaru a pomalu vaříme do úplného změknutí masa. Před koncem vaření omáčku zahustíme smetanou a párátka odebereme.

  4. Hovězí roládu na houbách upravíme na talíře a podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!