Hovězí rolády na jehlách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

75 dkg hovězí maso
příloha
5 dkg máslo
1 kg brambory
75 g kysaná smetana
omáčka
tymián
rozmarýn
3 dl suché červené víno
1 dl hovězí vývar
náplň
4 lžíce hořčice
25 dkg anglická slanina
2 lžíce hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme maso na 4 stejné části a rozklepeme ho na co nejlepší čtvercový tvar. Rozetřeme na každý plátek 1 polévkovou lžíci hořčice, půl lžíce hořčičných semen, 4 plátky slaniny, sůl a pepř. Srolujeme plátek tak, aby po jeho nakrájení na 4 kusy, byl v každé části jeden plátek slaniny.

  2. Pevně zabalíme do plastového obalu a necháme odležet alespoň 30 minut. Čím déle necháme rolky odležet, tím lépe se budou krájet a napichovat na jehly, optimální jsou 2 hodiny. Po odležení rolky vyndáme z chladničky, odstraníme plastový obal a nakrájíme je na 4 stejné kusy, které napíchnete na grilovací jehlu.

  3. Na pánvi vhodné do elektrické/plynové trouby rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme rolky a vaříme na středním plameni po dobu 8 - 10 minut, otočíme je, přikryjeme a vložíme na 15 minut do trouby vyhřáté na 190 °C. Odstraníme rolky z pánve, dno pánve by mělo mít tmavě hnědou barvu. Přilijeme zredukované červené víno (použijte utěrku na obalení držadla pánve) a omáčku necháme dojít na mírném plameni, dokud nezhoustne.

  4. Jak zredukovat víno. Suroviny jsou "omáčka". Zredukujeme víno na lehký sirup, přidáme vývar, bylinky a povaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne, avšak není zcela hotové. Hotové je, když se lepí na zadní stěnu lžičky. Pokud se to stane, dolijeme více vody. Sítkem zachytíme bylinky.

  5. Uvaříme brambory do měkka, slijte vodu, přidáme kysanou smetanu, mléko a máslo a rozmačkejte na kaši. Dochutíme solí a pepřem.

  6. Hovězí roládky na jehlách podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!