Hovězí rolády s jarní cibulkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce solamyl 50 ml smetana 1 lžíce olivový olej 300 ml masový vývar 4 ks kyselá okurka 4 snítky petrželová nať 4 lžíce horčice 4 ks jarní cibulka mletý černý pepř 4 lžičky smetanový sýr 4 plátky hovězí maso na roládu
Postup Hovězí rolády s jarní cibulkou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a každý plátek osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky podélně nakrájíme na plátky. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme kousky. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky. Nasekanou petrželku smícháme se sýrem, osolíme ji a opepříme.
Na jednotlivé plátky masa rozložíme plátky okurek, jarní cibulky, vše potřeme je smetanovým sýrem, maso zabalíme a spojíme párátky nebo svážeme kuchyňskou nití. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej a masové rolády na něm zprudka opečeme. Přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme vývar a rolády dusíme asi hodinu.
Vypečenou šťávu smícháme se smetanou a v troše vody rozmíchaným solamylem. Omáčku necháme provařit.
Rolády podáváme s bramborovými kroketami a přelité omáčkou.