Hovězí rolády s jarní cibulkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce solamyl
50 ml smetana
1 lžíce olivový olej
300 ml masový vývar
4 ks kyselá okurka
4 snítky petrželová nať
4 lžíce horčice
4 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
4 lžičky smetanový sýr
4 plátky hovězí maso na roládu

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a každý plátek osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky podélně nakrájíme na plátky. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme kousky. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky. Nasekanou petrželku smícháme se sýrem, osolíme ji a opepříme.

  2. Na jednotlivé plátky masa rozložíme plátky okurek, jarní cibulky, vše potřeme je smetanovým sýrem, maso zabalíme a spojíme párátky nebo svážeme kuchyňskou nití. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a masové rolády na něm zprudka opečeme. Přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme vývar a rolády dusíme asi hodinu.

  4. Vypečenou šťávu smícháme se smetanou a v troše vody rozmíchaným solamylem. Omáčku necháme provařit.

  5. Rolády podáváme s bramborovými kroketami a přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!