Hovězí rolky s lehkou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 2 ks cuketa 1 ks mrkev 8 ks šalotka 4 plátky anglická slanina 4 plátky hovězí svíčková 12 ks cherry rajče podle chuti sůl mletý barevný pepř omáčka 150 ml vývar 1 lžíce solamyl 1 konzerva krájená rajčata 3 lžičky sójová omáčka 150 ml bílé suché víno na potření olivový olej dijonská hořčice
Postup Hovězí rolky s lehkou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Podle potřeby maso očistíme, omyjeme a osušíme. Každý plátek svíčkové potřeme olivovým olejem a dijonskou hořčicí. Maso smotáme do rolky, obalíme slaninou a
podle potřeby spíchneme párátkem nebo ovážeme potravinářskou nití. Mladé cukety, větší mrkev, šalotky a mrkev očistíme. Cuketu nakrájíme na kolečka, rajčata přepůlíme, mrkev škrabkou nakrájíme podélně na plátky.
V pánvi rozehřejeme olej a hovězí rolky v něm orestujeme asi 5 minut z každé strany. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla. Mezitím si v jiné pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm šalotky, cukety, rajčátka a mrkev. Zeleninu okořeníme čerstvě mletým pepře. Zeleninu restujeme asi 10 minut. Pak ji vyjmeme a necháme na sítku okapat.
Do výpeku po masu vlijeme vývar, sójovou omáčku, krájená rajčata a oříšek másla. Podle potřeby omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Před koncem vaření přidáme do omáčky víno a dobře promícháme.
Hovězí rolky rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a lehce přelijeme omáčkou. Hovězí rolky s lehkou omáčkou podáváme s novými brambory. Podáváme teplé.