Hovězí roštěnky se svíčkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
2 listy bobkový list
4 kuličky nové koření
1 lžíce hladká mouka
2 kelímky sladká smetana
4 kuličky celý pepř
4 plátky hovězí roštěná
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
ocet
0.5 ks citron
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa z hovězí roštěnky omyjeme, osušíme a naklepeme z obou stran. Nezapomeneme naříznout okraje, aby se maso nekroutilo. Poté osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a chvilku restujeme. Za pár minut vložíme plátky masa a opečeme z obou stran.

  3. Mezitím si očistíme zeleninu a nastrouháme ji na jemném struhadle.

  4. Až se maso z obou stran zatáhne, přidáme nastrouhanou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý pepř, zamícháme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl. Občas promícháme, dolijeme vodu, aby se maso nepřipalovalo.

  5. Až je maso měkké, tak jej vyjmeme na talíř a přikryjeme poklicí. Vlastní šťávu zahustíme sladkou smetanou (nejlépe chutná Rama Cremefine na vaření) s hladkou moukou a omáčku asi 20 minut povaříme. Poté dochutíme solí, vymačkanou citronovou šťávou nebo octem.

  6. Až je omáčka hotová, vyjmeme bobkový list. Poté omáčku rozmixujeme, nalijeme zpět do hrnce, přidáme plátky masa a prohřejeme.

  7. Hovězí roštěnou podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!