Hovězí roštěnky se svíčkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 2 listy bobkový list 4 kuličky nové koření 1 lžíce hladká mouka 2 kelímky sladká smetana 4 kuličky celý pepř 4 plátky hovězí roštěná podle potřeby olej podle chuti sůl ocet 0.5 ks citron pepř
Postup Hovězí roštěnky se svíčkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa z hovězí roštěnky omyjeme, osušíme a naklepeme z obou stran. Nezapomeneme naříznout okraje, aby se maso nekroutilo. Poté osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a chvilku restujeme. Za pár minut vložíme plátky masa a opečeme z obou stran.
Mezitím si očistíme zeleninu a nastrouháme ji na jemném struhadle.
Až se maso z obou stran zatáhne, přidáme nastrouhanou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý pepř, zamícháme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl. Občas promícháme, dolijeme vodu, aby se maso nepřipalovalo.
Až je maso měkké, tak jej vyjmeme na talíř a přikryjeme poklicí. Vlastní šťávu zahustíme sladkou smetanou (nejlépe chutná Rama Cremefine na vaření) s hladkou moukou a omáčku asi 20 minut povaříme. Poté dochutíme solí, vymačkanou citronovou šťávou nebo octem.
Až je omáčka hotová, vyjmeme bobkový list. Poté omáčku rozmixujeme, nalijeme zpět do hrnce, přidáme plátky masa a prohřejeme.
Hovězí roštěnou podáváme s houskovým knedlíkem.