Hovězí s ananasovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžíce olej sůl 2 lžíce máslo 600 g hovězí roštěnec omáčka sůl 1 lžíce solamyl 2 lžičky kari koření 2 lžíce sójová omáčka 200 g ananasový kompot drcený zelený pepř 300 ml extra silný vývar na ozdobu 4 snítky kadeřavá petrželka
Postup Hovězí s ananasovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso ze všech stran osolíme a zprudka opečeme na rozehřátém másle s olejem. Poté maso vložíme do předehřáté trouby a na 180 °C dopékáme 15 - 20 minut. Po 15 minutách maso zlehka "pocákáme" ananasovou šťávou.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Ve výpeku orestujeme okapaný ananas, zasypeme jej kořením, zalijeme vývarem a provaříme. Pro chuť můžeme přilít i část ananasové šťávy.
Solamyl rozmícháme v trošce vody a ananasovou omáčku zahustíme. Ochutíme solí, pepřem i sójovou omáčkou, promícháme a asi 5 - 8 minut provaříme.
Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Hovězí s ananasovou omáčkou podáváme s rýží a zdobíme snítkou kadeřavé petrželky.