Hovězí s ananasovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
600 g hovězí roštěnec
omáčka
sůl
1 lžíce solamyl
2 lžičky kari koření
2 lžíce sójová omáčka
200 g ananasový kompot
drcený zelený pepř
300 ml extra silný vývar
na ozdobu
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso ze všech stran osolíme a zprudka opečeme na rozehřátém másle s olejem. Poté maso vložíme do předehřáté trouby a na 180 °C dopékáme 15 - 20 minut. Po 15 minutách maso zlehka "pocákáme" ananasovou šťávou.

  2. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Ve výpeku orestujeme okapaný ananas, zasypeme jej kořením, zalijeme vývarem a provaříme. Pro chuť můžeme přilít i část ananasové šťávy.

  3. Solamyl rozmícháme v trošce vody a ananasovou omáčku zahustíme. Ochutíme solí, pepřem i sójovou omáčkou, promícháme a asi 5 - 8 minut provaříme.

  4. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Hovězí s ananasovou omáčkou podáváme s rýží a zdobíme snítkou kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!