Hovězí v těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g žampiony 60 g hladká mouka 1 šálek masový vývar 700 g hovězí maso 250 g ledvinky podle chuti sůl pepř těsto 1 špetka sůl 120 g tuk voda 1 lžička prášek do pečiva 240 g hladká mouka
Postup Hovězí v těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme těsto. Hladkou mouku promícháme v míse s práškem do pečiva a solí. Přimícháme tuk a trochu vody, třeme, dokud se nevypracuje v těsto.
Těsto vyválíme a vyložíme jím dno a stěny teflonového kastrolu. Kousek těsta si odložíme stranou.
Maso omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, ledvinky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Všechno obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Na plátky masa klademe ledvinky a žampiony, stočíme do závitků, které klademe na těsto do kastrolu. Poté hovězí v těstíčku zalijeme vývarem a přikryjeme vyváleným zbytkem těsta. Okraje dobře přimáčkneme.
Přes kastrol položíme alobal a pevně přitiskneme pokličkou.
V páře nebo vodní lázni dusíme hovězí v těstíčku asi 4 hodiny.