Hovězí v zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 1-2 ks cibule 1 lžíce polohrubá mouka 0.5 hlávky bílé zelí 1 šálek kyselá smetana 1 svazeček čerstvý kopr 0.5 kg vařené hovězí maso z polévky podle chuti sůl mletý černý pepř papriková vegeta na ozdobu máslo 1 ks cibule na kroužky
Postup Hovězí v zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávku zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Krátce podusíme v osolené vodě a scedíme.
Na kostky nakrájíme slaninu, osmahneme na ní pokrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájené hovězí maso z polévky. Podlijeme vývarem z masa a přidáme okapané zelí. Osolíme, opepříme a dusíme, až je zelí měkké. Přidáme posekaný kopr, paprikovou vegetu a ve smetaně rozšlehanou mouku. Hovězí v zelí už jen krátce podusíme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Na kousku másla cibuli osmažíme.
Hovězí v zelí podáváme s chlebem nebo vařenými brambory a posypeme kroužky osmažené cibulky.