Hovězí v zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
1-2 ks cibule
1 lžíce polohrubá mouka
0.5 hlávky bílé zelí
1 šálek kyselá smetana
1 svazeček čerstvý kopr
0.5 kg vařené hovězí maso z polévky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
papriková vegeta
na ozdobu
máslo
1 ks cibule na kroužky

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Krátce podusíme v osolené vodě a scedíme.

  2. Na kostky nakrájíme slaninu, osmahneme na ní pokrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájené hovězí maso z polévky. Podlijeme vývarem z masa a přidáme okapané zelí. Osolíme, opepříme a dusíme, až je zelí měkké. Přidáme posekaný kopr, paprikovou vegetu a ve smetaně rozšlehanou mouku. Hovězí v zelí už jen krátce podusíme.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Na kousku másla cibuli osmažíme.

  4. Hovězí v zelí podáváme s chlebem nebo vařenými brambory a posypeme kroužky osmažené cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!