Hraběnčin koláč s broskvemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

broskve
5 ks vejce
200 g máslo
2 lžičky prášek do pečiva
150 g cukr krupice
150 g cukr moučka
vanilkový cukr
450 g hladká mouka
2 lžíce smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Žloutky oddělíme od bílků. Broskve oloupeme a nakrájíme na tenčí měsíčky. Mouku s krupicovým cukrem promícháme s práškem do pečiva, přidáme žloutky, smetanu, máslo a rukama vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na 3 díly

  2. Jeden díl dáme do sáčku a v mrazáku necháme ztuhnout. Dva díly rozválíme nebo rukama roztáhneme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto pak rozložíme broskve a posypeme vanilkovým cukrem

  3. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, který rozprostřeme na vrstvu broskví. Na sníh nakonec nastrouháme ztuhlé těsto z mrazáku. Hraběnčin koláč s broskvemi dáme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova při 160 °C asi půl hodiny, záleží na typu trouby

  4. Hraběnčin koláč s broskvemi je jen malou změnou od klasiky, ale je také dobrý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!