Hraběnčin štrůdl recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
50 g rozinky
1 kg jablka
2 lžičky prášek do pečiva
450 g mouka polohrubá
- - cukr skořicový
100 g cukr písek
150 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukru, žloutků a tuku zpracujeme těsto a jednu třetinu odložíme do ledničky. Dvě třetiny rozválíme a přeneseme na tukem vymazaný plech. Na těsto rozložíme nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka, posypeme opláchnutými rozinkami a skořicovým cukrem. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháme moučkový cukr a natřeme ho na jablka. Odložené ztuhlé těsto nastrouháme na sníh a vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!