Hraběnčin štrůdl recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 250 g máslo 50 g rozinky 1 kg jablka 2 lžičky prášek do pečiva 450 g mouka polohrubá - - cukr skořicový 100 g cukr písek 150 g cukr moučka
Postup Hraběnčin štrůdl
Postup přípravy receptu
-
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukru, žloutků a tuku zpracujeme těsto a jednu třetinu odložíme do ledničky. Dvě třetiny rozválíme a přeneseme na tukem vymazaný plech. Na těsto rozložíme nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka, posypeme opláchnutými rozinkami a skořicovým cukrem. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháme moučkový cukr a natřeme ho na jablka. Odložené ztuhlé těsto nastrouháme na sníh a vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.