Hraběnčiny řezy 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks žloutek
0.5 ks prášek do pečiva
150 g cukr krupice
400 g hladká mouka
250 g tuk (Hera)
těsto 1
6 ks jablko
1 hrst nasekané ořechy
těsto 2
3 ks bílek
2 lžíce cukr moučka
podle chuti
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Mícháme žloutky s cukrem a změklým tukem elektrickým šlehačem, až nám směs začne světlat. Pak přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.

  2. 1/3 těsta dáme do chladničky. 2/3 těsta rozválíme na pečícím papírem vyloženém plechu a dáme na 5 minut zapéct do vyhřáté trouby.

  3. Mezitím si nastrouháme oloupaná jablka zbavená jádřinců, kterými poklademe těsto. Můžeme přidat sekaná jádra ořechů.

  4. Ušleháme bílky s cukrem a jablka polijeme sněhem. Rozetřeme a nastrouháme zbytek těsta. Dáme dopéct.

  5. Před podáváním můžeme ještě hraběnčiny řezy polít rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!