Hráškový dip recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce parmazán 2 lžíce olivový olej 1 ks jarní cibulka 400 g mražený hrášek 1 špetka mletý koriandr 3 lžíce piniové oříšky 1 špetka mletý římský kmín 4 lžíce bílý řecký jogurt 1 hrst čersvá máta podle chuti sůl citronová šťáva mletý černý pepř
Postup Hráškový dip recept
Postup přípravy receptu
-
Zmrzlý hrášek prolijeme na sítu vroucí vodou a necháme okapat.
Z oloupané nasekané cibulky a česneku, piniových oříšků, natrhané máty, nastrouhaného parmazánu a oleje zpracujeme v mixéru hmotu podobnou pestu, přidáme jogurt, povolený hrášek a rozmixujeme na hladkou hmotu. Hráškový dip dochutíme kořením, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Hráškový dip podáváme rozdělený do menších misek s tortilla chipsy.
Dip můžeme připravit den před podáváním, zakryjeme ho potravinou fólií tak, aby přilnula k povrchu a necháme v chladu.