Hráškový dip recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce parmazán
2 lžíce olivový olej
1 ks jarní cibulka
400 g mražený hrášek
1 špetka mletý koriandr
3 lžíce piniové oříšky
1 špetka mletý římský kmín
4 lžíce bílý řecký jogurt
1 hrst čersvá máta
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zmrzlý hrášek prolijeme na sítu vroucí vodou a necháme okapat.

  2. Z oloupané nasekané cibulky a česneku, piniových oříšků, natrhané máty, nastrouhaného parmazánu a oleje zpracujeme v mixéru hmotu podobnou pestu, přidáme jogurt, povolený hrášek a rozmixujeme na hladkou hmotu. Hráškový dip dochutíme kořením, citronovou šťávou, solí a pepřem.

  3. Hráškový dip podáváme rozdělený do menších misek s tortilla chipsy.

  4. Dip můžeme připravit den před podáváním, zakryjeme ho potravinou fólií tak, aby přilnula k povrchu a necháme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!