Hříbkový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
750 g čerstvé hříbky
zálivka
cukr
olej
sůl
vývar
ocet
mletý pepř
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ze všeho si připravíme zálivka, kterým později salát přelijeme. Smícháme vychladlý vývar, ocet, sůl, cukr, olej a mletý pepř a nálev je hotov.

  2. Čerstvé houby očistíme a vložíme do vařící a trochu osolené vody. Vaříme asi 10 až 20 minut. Při vkládání dáváme pozor, abychom se neopařili.

  3. Měkké hříbky scedíme a nakrájíme na kostičky nebo tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a společně s houbami dáme do misky.

  4. Misku s hříbky přelijeme připravenou zálivkou a dáme vychladit. Těsně před podáváním ozdobíme hříbkový salát čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!