Hříbky v aspiku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 dl voda
500 g houby
1 balíček želatina na vaječnou tlačenku
podle chuti
sůl
ocet
koření

Postup přípravy receptu

  1. Vybrané hříbky očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Pak je vložíme do vody, asi 5 - 7 minut povaříme a slijeme.

  2. Vodu přivedeme k varu a odstavíme. Odebereme asi 1,5dl ještě horké vody, nasypeme želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme.

  3. Pak přilijeme zbytek vody a vlažný tekutý roztok ochutíme octem a solí, případně okořeníme (pepř nebo bylinky).

  4. Roztok smícháme s povařenými hříbky, nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy a necháme ztuhnout.

  5. Ztuhlé hříbky v aspiku krájíme na plátky a podáváme s cibulkou - klasicky jako tlačenku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!