Hrnkový ovocný koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
cukr
máslo
hrubá mouka
těsto
0.5 hrnku olej
1 ks vejce
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krystal
1 hrnek hrubá mouka
1 hrnek polohrubá mouka
náplň
500 dkg ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, vylijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech.

  2. Ovoce očistíme, případně vypeckujeme a nakrájíme na kousky.

  3. Na drobenku smícháme máslo, cukr a hrubou mouku.

  4. Těsto poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

  5. Ovocný koláč pečeme v troubě cca na 170 °C zhruba 30 minut. Zda-li je koláč upečený zjistíme tak, že použijeme trik se špejlí či párátkem.

  6. Po upečení necháme hrnkový ovocný koláč vystydnout. Podáváme s čajem, mlékem, kávou nebo kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!