Hruška v horkém čokoládovém krému recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce pistácie 1 lžíce citronová šťáva 125 ml kompotová šťáva 0 l kompot půlené hrušky krém 2 lžíce med 1 balíček vanilkový cukr 200 g hořká čokoláda 0 l smetana ke šlehání
Postup Hruška v horkém čokoládovém krému recept
Postup přípravy receptu
-
Kompotované hrušky necháme na sítku okapat. Kompotovou šťávu spolu s citronovou šťávou, cukrem a mletou skořicí svaříme na malé množství, kterým potřeme hrušky a necháme vychladit.
Smetanu ke šlehání, med a vanilkový cukr necháme v hrnci přejít varem. Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou důkladně rozpustíme. Hrušky rozložíme na talířky, polijeme horkým krémem a posypeme pistáciemi nasekanými na kousky.
Hrušku v horkém čokoládovém krému servírujeme jako delikátní dezert.