Hruška v horkém čokoládovém krému recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce pistácie
1 lžíce citronová šťáva
125 ml kompotová šťáva
0 l kompot půlené hrušky
krém
2 lžíce med
1 balíček vanilkový cukr
200 g hořká čokoláda
0 l smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kompotované hrušky necháme na sítku okapat. Kompotovou šťávu spolu s citronovou šťávou, cukrem a mletou skořicí svaříme na malé množství, kterým potřeme hrušky a necháme vychladit.

  2. Smetanu ke šlehání, med a vanilkový cukr necháme v hrnci přejít varem. Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou důkladně rozpustíme. Hrušky rozložíme na talířky, polijeme horkým krémem a posypeme pistáciemi nasekanými na kousky.

  3. Hrušku v horkém čokoládovém krému servírujeme jako delikátní dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!