Hrušková hořčice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g med
4 ks hruška
0 dl jablečný ocet
1 lžíce hořčičný prášek
2 lžíce hořčičná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme a vykrájíme z nich jádřince. Nakrájíme je na malé kousky a podusíme na mírném ohni s medem a lžičkou hořčičného prášku. Hrušky dusíme asi 20 minut.

  2. Následně hrušky rozmixujeme, přidáme jablečný ocet, podrcená hořčičná semena, špetku soli a naplníme do dobře vymytých sklenic. Hruškovou hořčici ve sklenicích uzavřeme a uložíme na 24 hodin do chladničky odležet.

  3. Hruškovou hořčici podáváme jako doplněk k sýrům, zvěřině nebo dušeným masům. Hořčice vydrží v chladničce asi 1 týden.

  4. Recept je na 2 sklenice po 200 g.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!