Hrušková povidla recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl voda 1-2 ks citron 3-4 ks hřebíček 2 kg hrušky 1 ks celá skořice 200 g třtinový cukr
Postup Hrušková povidla recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky očistíme, zbavíme stopky a jádřince. Zpracované hrušky nakrájíme na kostky, dáme do kastrolku, zalijeme vodou a 20 minut povaříme.
Poté hrušky přesuneme do pekáčku, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, hřebíček a celou skořici. Hrušková povidla vložíme do trouby vyhřáté na 90 °C a pečeme cca 3 hodiny. Směs se bude pomalu odpařovat. Občas nezapomeneme promíchat.
Hotová hrušková povidla vyjmeme z trouby, vyndáme koření, povidla naplníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Hrušková povidla skladujeme v chladné a temné místnosti. Takto nám vydrží celou zimu, nebo dokud je nesníme.