Hruškový koláč s tvarohem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 ml olej 2 ks vejce 3 lžíce mléko 0 balíčků prášek do pečiva 160 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 320 g polohrubá mouka 150 g měkký tvaroh 0 ks citronová štáva na ozdobu cukr moučka podle potřeby 5 ks hruška citronová šťáva
Postup Hruškový koláč s tvarohem recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Plátky hrušek ihned pokapeme citronovou šťávou. Tvaroh promícháme s mlékem, vanilkovým cukrem, cukrem, vejci, olejem, citronovou šťávou a citronovou kůrou. Do tvarohové směsi přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.
Pečlivě promíchané těsto uhladíme do kulaté formy o průměru 28 - 30 cm vyložené pečicím papírem. Povrch těsta poklademe nakrájenými hruškami a formu vložíme do předehřáté trouby na 170 °C. Pomalu pečeme dozlatova. Hruškový koláč s tvarohem po upečení necháme vychladnout.
Hruškový koláč s tvarohem ocukrujeme, nakrájíme a můžeme vychutnávat třeba u šálku teplého čaje.