Hruškový koláč s tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 ml olej
2 ks vejce
3 lžíce mléko
0 balíčků prášek do pečiva
160 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
320 g polohrubá mouka
150 g měkký tvaroh
0 ks citronová štáva
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
5 ks hruška
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Plátky hrušek ihned pokapeme citronovou šťávou. Tvaroh promícháme s mlékem, vanilkovým cukrem, cukrem, vejci, olejem, citronovou šťávou a citronovou kůrou. Do tvarohové směsi přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.

  2. Pečlivě promíchané těsto uhladíme do kulaté formy o průměru 28 - 30 cm vyložené pečicím papírem. Povrch těsta poklademe nakrájenými hruškami a formu vložíme do předehřáté trouby na 170 °C. Pomalu pečeme dozlatova. Hruškový koláč s tvarohem po upečení necháme vychladnout.

  3. Hruškový koláč s tvarohem ocukrujeme, nakrájíme a můžeme vychutnávat třeba u šálku teplého čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!