Hustá zeleninová polévka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0 ks máslo
3 ks brambory
1 ks pórek
2 ks mrkev
2 ks petržel
3 ks žampiony
hladká mouka
celerová nať
2 kuličky celý černý pepř
1 kostka kuřecí bujon

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si očistíme. Větší brambory nakrájíme na menší kostičky, pórek na kolečka, žampiony na kousky. Petržel a mrkev nastrouháme nahrubo. Celerovou nať opereme a nasekáme.

  2. Do hrnce dáme brambory, pórek, žampiony a celerovou nať. Přidáme bujon a pepř. Vše zalijeme vodou a vaříme, až jsou brambory měkké. Vaříme na mírnějším ohni, aby polévka bublala, ale nevařila.

  3. Zatím si v jiné pánvi zpěním máslo. Na másle dáme mrkev a petržel. Restujeme asi 3 - 5 minut, ale zelenina se nesmí pálit. Pak vše zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zrůžovět. Měla by vzniknout tuhá směs, která jde špatně míchat. Mrkvovou jíšku dáme do polévku a důkladně rozmícháme. Hustou zeleninovou polévku vaříme dalších 5 minut, až se jíška rozvaří.

  4. Hustou zeleninovou polévku s houbami podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!