Hustá zeleninová polévka s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 0 ks máslo 3 ks brambory 1 ks pórek 2 ks mrkev 2 ks petržel 3 ks žampiony hladká mouka celerová nať 2 kuličky celý černý pepř 1 kostka kuřecí bujon
Postup Hustá zeleninová polévka s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si očistíme. Větší brambory nakrájíme na menší kostičky, pórek na kolečka, žampiony na kousky. Petržel a mrkev nastrouháme nahrubo. Celerovou nať opereme a nasekáme.
Do hrnce dáme brambory, pórek, žampiony a celerovou nať. Přidáme bujon a pepř. Vše zalijeme vodou a vaříme, až jsou brambory měkké. Vaříme na mírnějším ohni, aby polévka bublala, ale nevařila.
Zatím si v jiné pánvi zpěním máslo. Na másle dáme mrkev a petržel. Restujeme asi 3 - 5 minut, ale zelenina se nesmí pálit. Pak vše zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zrůžovět. Měla by vzniknout tuhá směs, která jde špatně míchat. Mrkvovou jíšku dáme do polévku a důkladně rozmícháme. Hustou zeleninovou polévku vaříme dalších 5 minut, až se jíška rozvaří.
Hustou zeleninovou polévku s houbami podáváme s čerstvým pečivem.