Indická drůbeží polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
20 g česnek
30 g sůl
150 g máslo
100 g cibule
2 l voda
100 g rýže
150 g hladká mouka
15 g kari koření
500 g sladká smetana
1000 g kuřecí maso
100 g loupané mandle
na ozdobu
150 g smetana ke šlehání
petrželová nať
Postup Indická drůbeží polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Maso zbavíme kůže, kostí a nakrájíme na malé kostičky. Očištěné drůbeží maso uvaříme v osolené vodě do změknutí.
Z másla, nakrájené cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme kari koření, zalijeme vývarem z vařeného masa, rozšleháme, řádně převaříme a přecedíme.
Polévku zjemníme smetanou, ochutíme utřeným česnekem se solí a přidáme vařené drůbeží maso, vařenou rýži nebo těstoviny, na hrubší nudličky nakrájené mandle.
Porce indické drůbeží polévky při podávání ozdobíme jemně nakrájenou petrželovou natí a kopečkem šlehačky.