Indická drůbeží polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g česnek
30 g sůl
150 g máslo
100 g cibule
2 l voda
100 g rýže
150 g hladká mouka
15 g kari koření
500 g sladká smetana
1000 g kuřecí maso
100 g loupané mandle
na ozdobu
150 g smetana ke šlehání
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Maso zbavíme kůže, kostí a nakrájíme na malé kostičky. Očištěné drůbeží maso uvaříme v osolené vodě do změknutí.

  2. Z másla, nakrájené cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme kari koření, zalijeme vývarem z vařeného masa, rozšleháme, řádně převaříme a přecedíme.

  3. Polévku zjemníme smetanou, ochutíme utřeným česnekem se solí a přidáme vařené drůbeží maso, vařenou rýži nebo těstoviny, na hrubší nudličky nakrájené mandle.

  4. Porce indické drůbeží polévky při podávání ozdobíme jemně nakrájenou petrželovou natí a kopečkem šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!