Indická drůbeží polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g česnek 30 g sůl 150 g máslo 100 g cibule 2 l voda 100 g rýže 150 g hladká mouka 15 g kari koření 500 g sladká smetana 1000 g kuřecí maso 100 g loupané mandle na ozdobu 150 g smetana ke šlehání petrželová nať
Postup Indická drůbeží polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Maso zbavíme kůže, kostí a nakrájíme na malé kostičky. Očištěné drůbeží maso uvaříme v osolené vodě do změknutí.
Z másla, nakrájené cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme kari koření, zalijeme vývarem z vařeného masa, rozšleháme, řádně převaříme a přecedíme.
Polévku zjemníme smetanou, ochutíme utřeným česnekem se solí a přidáme vařené drůbeží maso, vařenou rýži nebo těstoviny, na hrubší nudličky nakrájené mandle.
Porce indické drůbeží polévky při podávání ozdobíme jemně nakrájenou petrželovou natí a kopečkem šlehačky.