Italská klobása s cuketou a roketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cuketa
0.3 šálku bazalka
1 ks bageta
125 g roketa
0.3 šálku strouhaný parmazán
125 g sušená rajčata
2 lžíce extra panenský olivový olej
350 g italská klobása
zálivka
sůl
4 lžíce olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cuketu nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Bagetu nakrájíme na 2 cm silné plátky.

  2. Gril lehce potřeme olejem a rozehřejeme. Plátky cukety grilujeme 2 - 3 minuty z každé strany, vyjmeme je a uložíme stranou. Na gril uložíme klobásy a grilujeme 6 - 8 minut, často obracíme. Vyjmeme z grilu a necháme stranou vychladnout. Klobásy nakrájíme 2,5 cm silné špalíčky. Plátky bagety potřeme extra panenským olejem a grilujeme 2 - 3 minuty z každé strany.

  3. Připravíme si dresink. Smícháme olej, citronovou šťávu a sůl s pepřem a našleháme. Ve větší misce smícháme listy salátu z rokety a bazalky s klobásou, cuketou, sušenými rajčaty a parmazánem. Dresinkem pokapeme salát.

  4. Italskou klobásu s cuketou podáváme s připraveným salátem z rokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!