Italská klobása s cuketou a roketou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cuketa 0.3 šálku bazalka 1 ks bageta 125 g roketa 0.3 šálku strouhaný parmazán 125 g sušená rajčata 2 lžíce extra panenský olivový olej 350 g italská klobása zálivka sůl 4 lžíce olivový olej 2 lžíce citronová šťáva mletý černý pepř
Postup Italská klobása s cuketou a roketou recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cuketu nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Bagetu nakrájíme na 2 cm silné plátky.
Gril lehce potřeme olejem a rozehřejeme. Plátky cukety grilujeme 2 - 3 minuty z každé strany, vyjmeme je a uložíme stranou. Na gril uložíme klobásy a grilujeme 6 - 8 minut, často obracíme. Vyjmeme z grilu a necháme stranou vychladnout. Klobásy nakrájíme 2,5 cm silné špalíčky. Plátky bagety potřeme extra panenským olejem a grilujeme 2 - 3 minuty z každé strany.
Připravíme si dresink. Smícháme olej, citronovou šťávu a sůl s pepřem a našleháme. Ve větší misce smícháme listy salátu z rokety a bazalky s klobásou, cuketou, sušenými rajčaty a parmazánem. Dresinkem pokapeme salát.
Italskou klobásu s cuketou podáváme s připraveným salátem z rokety.