Italská rajčata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks rajče
náplň
1 stroužek česnek
pažitka
lučina
200 g eidam 30%
na ozdobu
paprika
petrželka
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Nožem nařízneme podélně celé rajče tak, aby vznikla vlnovka. Jakmile budeme mít rajčata rozkrojené, vyndáme z nich vnitřek. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvou pažitku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Nastrouhaný sýr smícháme s lučinou, nasekanou pažitkou a prolisovaným česnekem. Krém přendáme do zdobičky na dorty.

  3. Krouživým pohybem krémem naplníme obě poloviny rajčete. Nakonec ozdobíme petrželkou, ořechy nebo paprikou.

  4. Italská rajčata podáváme s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!