Italská tukožroutská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 750 g rajče 1 hlávka bílé zelí mandlové lupínky 500 g listový špenát 500 g řapíkatý celer mletý černý pepř 2 lžičky sušená bazalka
Postup Italská tukožroutská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí zbavíme povadlých listů a koštálu. Omyjeme jej a nakrájíme na osminy a následně na nudličky.
Celer omyjeme, očistíme, listy odložíme stranou na ozdobu a stonky pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek můžeme jen rozpůlit.
Hrnec na polévku vytřeme připraveným česnek. Vložíme do něj zelí, cibuli, zbytek česneku a celer a zeleninu zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Pak polévku přivedeme k varu a na mírném ohni ji vaříme dalších 15 minut.
Pak přidáme rajčata a špenát. Polévku dochutíme solí, pepřem a bazalkou a vaříme dalších 5 minut.
Polévku zdobíme listy celeru a mandlemi.