Italská tukožroutská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
750 g rajče
1 hlávka bílé zelí
mandlové lupínky
500 g listový špenát
500 g řapíkatý celer
mletý černý pepř
2 lžičky sušená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Zelí zbavíme povadlých listů a koštálu. Omyjeme jej a nakrájíme na osminy a následně na nudličky.

  2. Celer omyjeme, očistíme, listy odložíme stranou na ozdobu a stonky pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek můžeme jen rozpůlit.

  3. Hrnec na polévku vytřeme připraveným česnek. Vložíme do něj zelí, cibuli, zbytek česneku a celer a zeleninu zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Pak polévku přivedeme k varu a na mírném ohni ji vaříme dalších 15 minut.

  4. Pak přidáme rajčata a špenát. Polévku dochutíme solí, pepřem a bazalkou a vaříme dalších 5 minut.

  5. Polévku zdobíme listy celeru a mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!