Italský květák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej 40 g máslo 1 ks cibule 1 dl vývar z masoxu 4 kuličky nové koření 4 lžíce červené víno 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 0.5 lžičky mletý černý pepř 250 g malé rajče 1 svazeček kadeřavá petrželka 2 ks větší květák podle chuti sůl
Postup Italský květák recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě uvaříme doměkka.
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, osmažíme na rozpáleném oleji s máslem, přidáme plátky oloupaných rajčat a směs chvíli na tuku dusíme.
Do vysmahlé šťávy vmícháme mouku, vývar, koření, sůl, pepř, nasekanou petrželku, víno a necháme chvíli povařit.
Koření vybereme a omáčku dochutíme citronovou šťávou.
Jednotlivé porce na talířích přeléváme omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem.