Italský květák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
40 g máslo
1 ks cibule
1 dl vývar z masoxu
4 kuličky nové koření
4 lžíce červené víno
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
0.5 lžičky mletý černý pepř
250 g malé rajče
1 svazeček kadeřavá petrželka
2 ks větší květák
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě uvaříme doměkka.

  2. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, osmažíme na rozpáleném oleji s máslem, přidáme plátky oloupaných rajčat a směs chvíli na tuku dusíme.

  3. Do vysmahlé šťávy vmícháme mouku, vývar, koření, sůl, pepř, nasekanou petrželku, víno a necháme chvíli povařit.

  4. Koření vybereme a omáčku dochutíme citronovou šťávou.

  5. Jednotlivé porce na talířích přeléváme omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!