Italský pomerančový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
15 lístků bazalka
10 ks datle
mletý černý pepř
3 ks pomeranč (velké)
3 lžíce olivový olej Bertolli Extra Vergine
8211# Originale
1 ks červená cibule (malá)

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky, přičemž jejich šťávu zachytíme. Datle vypeckujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Pomeranče a datle naaranžujeme na talíře, ozdobíme cibulí a lístky bazalky.

  3. Zálivku připravíme z olivového oleje, pomerančové šťávy, soli a pepře.

  4. Salát podáváme s bílým pečivem nebo s plátky opečeného chleba, které pokapeme olivovým olejem.

  5. Zdroj: Bertolli.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!