Italský pomerančový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 15 lístků bazalka 10 ks datle mletý černý pepř 3 ks pomeranč (velké) 3 lžíce olivový olej Bertolli Extra Vergine 8211# Originale 1 ks červená cibule (malá)
Postup Italský pomerančový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky, přičemž jejich šťávu zachytíme. Datle vypeckujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Pomeranče a datle naaranžujeme na talíře, ozdobíme cibulí a lístky bazalky.
Zálivku připravíme z olivového oleje, pomerančové šťávy, soli a pepře.
Salát podáváme s bílým pečivem nebo s plátky opečeného chleba, které pokapeme olivovým olejem.
Zdroj: Bertolli.cz