Jablečná buchta s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 1 hrnek cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 200 ml smetana ke šlehání 1 balíček kypřicí prášek do pečiva drobenka 1 lžíce máslo 0 lžic cukr krupice 3 lžíce polohrubá mouka náplň 6 ks jablko citronová šťáva
Postup Jablečná buchta s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutky vložíme spolu s cukrem do mísy a vyšleháme do pěny. Přisypeme vanilkový cukr, postupně přimícháváme mouku prosátou s kypřícím práškem, přilijeme smetanu ke šlehání a ještě pořádně rozmícháme. Nakonec z bílků ušleháme sníh a zlehka vmícháme do těsta.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a stěrkou uhladíme povrch. Těsto nabude a potom musí být jen 1 cm vysoké. Na povrch těsta naskládáme nakrájená jablka vedle sebe.
Dále si nachystáme drobenku. V misce promícháme cukr s moukou, přidáme kousky nakrájeného másla a pomocí prstů vypracujeme drobenku. Buchtu posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
Jablečná buchta s drobenkou je vhodná k odpolední siestě s šálkem kávy.