Jablečná buchta s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
1 hrnek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
200 ml smetana ke šlehání
1 balíček kypřicí prášek do pečiva
drobenka
1 lžíce máslo
0 lžic cukr krupice
3 lžíce polohrubá mouka
náplň
6 ks jablko
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutky vložíme spolu s cukrem do mísy a vyšleháme do pěny. Přisypeme vanilkový cukr, postupně přimícháváme mouku prosátou s kypřícím práškem, přilijeme smetanu ke šlehání a ještě pořádně rozmícháme. Nakonec z bílků ušleháme sníh a zlehka vmícháme do těsta.

  3. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a stěrkou uhladíme povrch. Těsto nabude a potom musí být jen 1 cm vysoké. Na povrch těsta naskládáme nakrájená jablka vedle sebe.

  4. Dále si nachystáme drobenku. V misce promícháme cukr s moukou, přidáme kousky nakrájeného másla a pomocí prstů vypracujeme drobenku. Buchtu posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.

  5. Jablečná buchta s drobenkou je vhodná k odpolední siestě s šálkem kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!