Jablečná rusalka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr moučka 0.3 lžičky mletá skořice 4-6 lžic sekané mandle 8-10 ks kyselejší jablko těsto 5 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 2 dl cukr krupice citronová kůra 3 dl hrubá mouka na ozdobu vanilkový cukr podle potřeby 1-2 lžíce máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Jablečná rusalka recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si omyjeme, osušíme a rozpůlíme středně velká kyselejší jablíčka, vykrojíme jádřince a neloupaná je nakrájíme na kousky.
Větší plech hodně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na plech stejnoměrně rozprostřeme jablíčka, posypeme trochu cukrem a skořicí a posekanými loupanými mandlemi. Půlku mandlí si odložíme.
Zalijeme těstem, které si připravíme tak, že v misce rozšleháme vejce s cukrem a přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Těsto posypeme mandlemi.
V předehřáté troubě jablečnou rusalku upečeme.
Po vychladnutí jablečnou rusalku pocukrujeme cukrem s vanilkou a nakrájíme.