Jablečné koblížky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 50 g máslo 1 lžíce voda 3 lžíce cukr krupice 1 lžička mletá skořice 1 lžička citronová šťáva 125 ml vlažné mléko 2 lžičky sušené droždí 6 ks zelené jablko 335 g hladá mouka slunečnicový olej na smažení na obalení cukr
Postup Jablečné koblížky recept
Postup přípravy receptu
-
Droždí, vlažnou vodu, mléko a lžíci krupicového cukru vložíme do velké mísy a dáme na deset minut na teplé místo, aby vzešel kvásek. Pak přidáme máslo, mouku, vajíčka a další lžíci krupicového cukru. Vařečkou promícháme do lepivého těsta. To přendáme na pomoučněný vál a uhněteme dohladka. Pak těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přetáhněme potravinářskou fólií a na teplém místě necháme pětačtyřicet minut kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.
Poslední lžíci cukru smícháme s citronovou šťávou, skořicí a pokrájenými jablky. Těsto vyklopíme na vál a znovu ho pět minut hněteme. Poté jej rozdělíme na dvě poloviny a obě rozválíme do tloušťky jednoho centimetru. První plát rovnoměrně poklademe jablky a přiklopte druhým plátem. Vykrajovátkem nebo skleničkou o průměru 9 centimetrů vykrájíme šest koleček.
Menším vykrajovátkem o průměru 3 centimetry vykrájíme vnitřky, abychom získali kroužky.Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem a nechte třicet minut kynout.
Jablečné koblížky smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotové jablečné koblížky necháme okapat na papírové utěrce a obalíme v cukru.