Jablečné koblížky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 g máslo
1 lžíce voda
3 lžíce cukr krupice
1 lžička mletá skořice
1 lžička citronová šťáva
125 ml vlažné mléko
2 lžičky sušené droždí
6 ks zelené jablko
335 g hladá mouka
slunečnicový olej na smažení
na obalení
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Droždí, vlažnou vodu, mléko a lžíci krupicového cukru vložíme do velké mísy a dáme na deset minut na teplé místo, aby vzešel kvásek. Pak přidáme máslo, mouku, vajíčka a další lžíci krupicového cukru. Vařečkou promícháme do lepivého těsta. To přendáme na pomoučněný vál a uhněteme dohladka. Pak těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přetáhněme potravinářskou fólií a na teplém místě necháme pětačtyřicet minut kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

  2. Poslední lžíci cukru smícháme s citronovou šťávou, skořicí a pokrájenými jablky. Těsto vyklopíme na vál a znovu ho pět minut hněteme. Poté jej rozdělíme na dvě poloviny a obě rozválíme do tloušťky jednoho centimetru. První plát rovnoměrně poklademe jablky a přiklopte druhým plátem. Vykrajovátkem nebo skleničkou o průměru 9 centimetrů vykrájíme šest koleček.

  3. Menším vykrajovátkem o průměru 3 centimetry vykrájíme vnitřky, abychom získali kroužky.Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem a nechte třicet minut kynout.

  4. Jablečné koblížky smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotové jablečné koblížky necháme okapat na papírové utěrce a obalíme v cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!