Slané roládky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks kedlubna
8 ks ředkvička
24 plátků sýr
1 balíček listové těsto
24 plátků anglická slanina
ostrý kečup
1 hrst slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát (čtverec) a rádýlkem nakrájíme na obdélníky velikosti plátkového sýru nebo slaniny. Jednotlivé obdélníky potřeme kečupem, na každý položíme plátek anglické slaniny a plátek sýru

  2. Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo, ředkvičky očistíme a rozčtvrtíme

  3. Na jednotlivé roládky dáme čtvrtku ředkvičky a kupičku kedlubny. Okraje obdélníků těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, roládky opatrně svineme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem

  4. Roládky na plechu potřeme celé vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do zezlátnutí

  5. Slané roládky jsou dobré teplé, ale i studené. Z jednoho těsta uděláme 24 roládek, záleží na velikosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!