Slané roládky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks kedlubna 8 ks ředkvička 24 plátků sýr 1 balíček listové těsto 24 plátků anglická slanina ostrý kečup 1 hrst slunečnicová semínka
Postup Slané roládky
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na tenký plát (čtverec) a rádýlkem nakrájíme na obdélníky velikosti plátkového sýru nebo slaniny. Jednotlivé obdélníky potřeme kečupem, na každý položíme plátek anglické slaniny a plátek sýru
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo, ředkvičky očistíme a rozčtvrtíme
Na jednotlivé roládky dáme čtvrtku ředkvičky a kupičku kedlubny. Okraje obdélníků těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, roládky opatrně svineme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem
Roládky na plechu potřeme celé vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do zezlátnutí
Slané roládky jsou dobré teplé, ale i studené. Z jednoho těsta uděláme 24 roládek, záleží na velikosti.