Jablečný grog s džusem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 ml rum 2 ks jablko 0.5 ks citron 0.5 l jablečný džus (mošt) na ozdobu jablko citron mletá skořice podle chuti mletá skořice 4 lžíce hnědý cukr
Postup Jablečný grog s džusem recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jadřinec a nakrájíme na malé kousky. Z citronu vymačkáme čerstvou šťávu.
Jablka pokapeme citronovou šťávou, posypeme cukrem a skořicí. Vložíme do hrnce a přelijeme jablečným džusem, nebo ještě lépe domácím moštem. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 15 minut. Přecedíme.
Rum rozdělíme do čtyř skleniček, zalijeme horkou svařenou šťávou.
Jablečný grog podáváme zdobený plátky citronu a kousky jablek obalených v mleté skořici.