Jablečný grog s džusem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml rum
2 ks jablko
0.5 ks citron
0.5 l jablečný džus (mošt)
na ozdobu
jablko
citron
mletá skořice
podle chuti
mletá skořice
4 lžíce hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jadřinec a nakrájíme na malé kousky. Z citronu vymačkáme čerstvou šťávu.

  2. Jablka pokapeme citronovou šťávou, posypeme cukrem a skořicí. Vložíme do hrnce a přelijeme jablečným džusem, nebo ještě lépe domácím moštem. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 15 minut. Přecedíme.

  3. Rum rozdělíme do čtyř skleniček, zalijeme horkou svařenou šťávou.

  4. Jablečný grog podáváme zdobený plátky citronu a kousky jablek obalených v mleté skořici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!