Jablečný koláč ze Švédska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks jablko
těsto
0 hrnků cukr
2 ks vejce
120 g máslo
1 hrnek hladká mouka
podle chuti
mletá skořice
mletý muškátový oříšek
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Vymazanou koláčovou formu vysypeme moukou nebo strouhankou a poklademe jablky.

  2. V míse smícháme cukr s rozpuštěným máslem, mouku, koření a vejce. Vznikne středně tuhé těsto, kterým přelijeme jablka.

  3. Koláč pečeme asi 30 minut v troubě při 180 °C.

  4. Jablečný koláč ze Švédska po vyklopení a vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!