Jablka na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50-70 g máslo 50 g rozinky 20-30 g kandované ovoce 5 ks větší jablko 50 g třtinový cukr 1 dl polosuché bílé víno podle potřeby rum
Postup Jablka na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka dobře omyjeme a vyjmeme jádřince, neloupeme je.
Rozinky namočíme do rumu a necháme stát asi 30 minut. Poté je trochu vymačkáme a promícháme s třtinovým cukrem a kandovaným ovocem. Kandované ovoce můžeme, ale nemusíme namáčet spolu s rozinkami.
Zapékací misku vymažeme máslem. Jablka položíme a do vydlabaného vnitřku navrstvíme směs. Na každé jablko položíme plátek másla. Vše podlijeme bílým vínem.
Jablka na víně pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Podáváme je ihned, musí být ještě horké.