Jablka na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50-70 g máslo
50 g rozinky
20-30 g kandované ovoce
5 ks větší jablko
50 g třtinový cukr
1 dl polosuché bílé víno
podle potřeby
rum

Postup přípravy receptu

  1. Jablka dobře omyjeme a vyjmeme jádřince, neloupeme je.

  2. Rozinky namočíme do rumu a necháme stát asi 30 minut. Poté je trochu vymačkáme a promícháme s třtinovým cukrem a kandovaným ovocem. Kandované ovoce můžeme, ale nemusíme namáčet spolu s rozinkami.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem. Jablka položíme a do vydlabaného vnitřku navrstvíme směs. Na každé jablko položíme plátek másla. Vše podlijeme bílým vínem.

  4. Jablka na víně pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Podáváme je ihned, musí být ještě horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!