Jablka smažená v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks jablko
těstíčko
1 ks vejce
0.8 hrnku mléko
2 lžíce cukr krupice
6-8 lžic hladká mouka
na obalení
1 hrnek cukr moučka
2 lžičky mletá skořice
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Jablka pořádně umyjeme (můžeme i oloupat slupku) a poté nakrájíme na plátky.

  2. Těstíčko: Vymícháme 6 - 8 lžic hladké mouky, 2 lžíce krupicového cukru, 1 vejce, 3/4 hrnku mléka. Vše důkladně smícháme.

  3. Plátky jablek obalíme v těstíčku a usmažíme na předem rozpáleném tuku.

  4. Nakonec jablka smažená v těstíčku jestě obalíme v cukru se skořicí. Skořice je jen tak na ochucení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!