Jablkové uzlíky z vláčného těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks jablko
2 lžíce cukr krupice
cukr moučka
1 lžička mletá skořice
mletá skořice
360 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
250 g Hera

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme těsto z měkkého tvarohu, polohrubé mouky a Hery nebo másla. Těsto vypracujeme do hladkého nelepivého bochánku. Pokud se těsto lepí, přidáváme po lžičce polohrubou mouku, až je těsto nelepivé a vláčné. Těsto dáme do chladu odpočinout

  2. Vychlazené těsto rozdělíme na 32 dílků. Z každého dílku v ruce vytvoříme kulatou placku, na kterou vložíme lžíci jablečné směsi. Okraje spojíme dokola k sobě tak, že vznikne malý uzlík. Jablkové uzlíky pokládáme na pečícím papírem vyložený plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 25 minut při teplotě 180 °C

  3. Jablkové uzlíky po vychladnutí obalíme v moučkovém cukru se skořicí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!