Jablkové uzlíky z vláčného těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks jablko 2 lžíce cukr krupice cukr moučka 1 lžička mletá skořice mletá skořice 360 g polohrubá mouka 250 g měkký tvaroh 250 g Hera
Postup Jablkové uzlíky z vláčného těsta
Postup přípravy receptu
-
Připravíme těsto z měkkého tvarohu, polohrubé mouky a Hery nebo másla. Těsto vypracujeme do hladkého nelepivého bochánku. Pokud se těsto lepí, přidáváme po lžičce polohrubou mouku, až je těsto nelepivé a vláčné. Těsto dáme do chladu odpočinout
Vychlazené těsto rozdělíme na 32 dílků. Z každého dílku v ruce vytvoříme kulatou placku, na kterou vložíme lžíci jablečné směsi. Okraje spojíme dokola k sobě tak, že vznikne malý uzlík. Jablkové uzlíky pokládáme na pečícím papírem vyložený plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 25 minut při teplotě 180 °C
Jablkové uzlíky po vychladnutí obalíme v moučkovém cukru se skořicí a můžeme podávat.