Jahodová pěna s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - skořice 250 ml smetana 800 g jahody 4 ks pomeranče 5 ks žloutky 125 ml sherry - - likér pomerančový - - meduňka 160 g cukr krystal 5 plátků želatina bílá
Postup Jahodová pěna s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme a odstopkujeme jahody, z nichž umixujeme pyré. Mezitím namočíme plátky želatiny do vody. Žloutky spolu s 100 g cukru utřeme v horké lázni do hustého krému, ten pak ponoříme do studené vodní lázně a mícháme dokud nevychladne. Jahodové pyré doplníme sherry ta, aby ho bylo 350 ml, promísíme a pak ho vmícháme do žloutkového krému. Želatinu vymačkáme a necháme rozpustit ve vodě na mírném ohni, jakmile hmota začne želírovat, přimícháme šlehačku, kterou jsme si ušlehali dotuha. Krém uložíme asi na 4 hodiny chladit. Zbylé jahody rozpůlíme. Pomeranč oloupeme ozdobíme s nimi talíře, posypeme cukrem, pokapeme likérem a necháme odpočinout. Nakonec lžící vykrajujeme z krému noky a klademe je k ovoci. Ozdobíme lístky meduňky, posypeme skořicí a servírujeme.