Jahodová pěna s polomáčenými chlebíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g jahody 4 lžíce zakysaná smetana 250 ml smetana ke šlehání 1 balení racio polomáčené chlebíčky
Postup Jahodová pěna s polomáčenými chlebíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve třetinu jahod rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a připravenou směs smícháme se zakysanou smetanou. Dále vyšleháme smetanu ke šlehání a do ní vmícháme jahodovou směs.
Vznikne tak lehká jahodová pěna, kterou rozdělíme do misek a do ní nalámeme kousky polomáčených racio chlebíčků s polevou podle chuti, kterými pak pěnu vyjídáme. Nakonec přidáme zbylé čerstvé jahody a můžeme dozdobit podle fantazie, a to třeba rozpuštěnou hořkou čokoládou.
Jahodovou pěnu s polomáčenými chlebíčky servírujeme jako vynikající dezert k různým příležitostem.