Jahodová pěna s polomáčenými chlebíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g jahody
4 lžíce zakysaná smetana
250 ml smetana ke šlehání
1 balení racio polomáčené chlebíčky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve třetinu jahod rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a připravenou směs smícháme se zakysanou smetanou. Dále vyšleháme smetanu ke šlehání a do ní vmícháme jahodovou směs.

  2. Vznikne tak lehká jahodová pěna, kterou rozdělíme do misek a do ní nalámeme kousky polomáčených racio chlebíčků s polevou podle chuti, kterými pak pěnu vyjídáme. Nakonec přidáme zbylé čerstvé jahody a můžeme dozdobit podle fantazie, a to třeba rozpuštěnou hořkou čokoládou.

  3. Jahodovou pěnu s polomáčenými chlebíčky servírujeme jako vynikající dezert k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!